Cestogradnja,  Uređenje

Nepokošeni grad

Snimke i video iz ovog članka snimane su u Lipnju 2022. Vrijeme pisanja članka Kolovoz 2022. Stanje je isto. Pješački nadvožnjak u Vinogorju od proljeća nije taknut. Ovo drvo koje vidite u desnom kadru je neka šljiva i raste već 7 godina. Sada je proraslo toliko da prelazi skoro metar u površinu prijelaza. Prijelaz nije bojan godinama, hrđa ga je poprilično napala.

Video prikazuje istočni nadvožnjak iznad autoceste također potpuno zarastao. Kanali za odvod prerasli travom. Trava raste i na spojevima asfalta i rubnika.

16.06.22.

Mislim da je svima u Slavoniji poznato koliko trava može uništiti beton. Ne znam zašto se ovako propadanje dopušta. Ujedno i užasno izgleda. Grad je napušten ali dali mora biti i zapušten?

Centar grada do pruge se koliko toliko održava no šta je sa ostatkom grada. Primijetiti ćete da mnoge ceste imaju ovaj problem izbojka trave na granici asfalta i “bankine”. Vinogradska ili vam Kolonija također je potpuno zarasla. Da li je moguće da grad nema ljudi ili se na ovakvim stvarima štedi novac? Zar neće biti skuplja pita neg tepsija ako za par godina budemo morali mijenjati asfalte i bankine ili je to možda baš zato?

Imate ovakav problem u svome susjedstvu? Ostavite komentar ili pošaljite slike i tekst na mail. Objavit ću na blogu i FB.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hr
hr